matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
dusia:
korzystając z wzorów : sin(α+β)=sinαcosβ+ cosαsinβ; sin(α−β)=sinαcosβ− cosαsinβ; cos(α+β)= cosαcosβ +sinαsinβ; cos(α−β)= cosαcosβ−sinαsinβ oblicz: a) sin 105
b)cos15
c)tg75
d) ctg(−75) Jak
29 kwi 22:16
Basiek:
a) sin(60+45) b) cos(60−45) c) tg(30+45) d) ctg(−75)=−ctg75=−ctg(30+45) I liczysz
:
29 kwi 22:18
dusia:
dzięki
29 kwi 22:22