..
lolek: rozwiąż równanie x3−4x2+4x+1=(x−1)2
29 kwi 22:16
ICSP: x3 − 4x2 + 4x + 1 = x2 − 2x + 1
x3 − 5x2 + 6x = 0
x(x2 − 5x + 6) = 0
x(x−3)(x−2) = 0
x = 0 v x = 3 v x= 2
29 kwi 22:20
lolek: ale tam chyba nie bedzie 5x2 tylko 3x2
29 kwi 22:22
Maslanek: Dobrze jest.
29 kwi 22:22
ICSP: a to niby czemu
29 kwi 22:23
lolek: bo przenosimy x2 na lewą strone i sie odejmie >?nie jestem pewny
29 kwi 22:24
lolek: aa tak tak
widzę
29 kwi 22:24
lolek: x(x−3)(x−2) = 0
x = 0 v x = 3 v x= 2 ale nie rozumiem tej linijki a konkretnie tej pierwszej
29 kwi 22:25
lolek: aa wiem z delty
29 kwi 22:27