matematykaszkolna.pl
[c[pytanie o maturę!]] matroz: siema, powiedzcie mi, czy na maturze z matmy można mieć ekierkę? Czy tylko linijka, cyrkiel, długopis? Moja szanowna pani nauczycielka nie zechciała nas o tym poinformować a na próbnej nikt nie przejmował się co kto zabrał ze soba.
29 kwi 22:06
Basiek: Możesz wziąć cały zestaw do mierzenia, 10 ołówków, 4 kalkulatory i 20 czarnych długopisów emotka. Uznają Cię może za dziwaka, ale wpuścić muszą emotka http://nauka.dziennik.pl/matura/matura-porady/artykuly/329222,slowniki-tablice-przyrzady-co-mozna-miec-ze-soba-na-maturze.html
29 kwi 22:11
matroz: Basiek można też kątomierz? w zeszłym roku ci co go przynieśli a nie mieli linijki musieli łamać taka sytuacja była w mojej szkole
29 kwi 22:14
Basiek: Do jakiej Ty szkoły chodzisz....
29 kwi 22:15
awe: właśnie, co do ołówka − rysunki na maturze wykonujemy długopisem, nie ołówkiem?
29 kwi 22:15
Basiek: Podobno. Co z kolei prowadzi do absurdu, jeśli chodzi o cyrkiel... hipotetycznie wszystko, co mam zrobione ołówkiem (więc pewnie i cyrklem) powinno być dla egzaminatora "niewidoczne"
29 kwi 22:16
matroz: Basiek liceum najlepsze w regionieemotka tyle że nauczyciele nigdy niepoinformowani ołówka nie można, trzeba mieć cyrkiel z długopisem absurdem jest to że używasz tylko 1 koloru co jest kłopotliwe jeśli masz narysować skomplikowany wykres funkcji
29 kwi 22:18
Basiek: Jak wszędzie.... jeśli chcesz coś wiedzieć na 100%, dowiedz się sam. Życie. Jeśli chodzi o tę aferę z cyrklem+ długopisem...., to tak nam mówiono, tylko moim zdaniem egzaminatorzy − cóż, mają mózg. Pokreślę połowę kartki długopisem, bo coś mi się stanie z cyrklem i co? Ja tam malu−malu ołówkiem emotka Myślę, że nikt się czepiać nie będzie. emotka
29 kwi 22:20
matroz: jeśli już tak chcesz mieć ołówek to proponowałbym jednak ołówkiem robić szkic, a potem ten szkic 'poprawic' długopisememotka jest ryzyko że się uczepią jak zostawisz sam ołówek
29 kwi 22:25
Basiek: Okręgów nie mam zamiaru poprawiać długopisem (resztę− ok, długopis dla mnie jak najbardziej), toż jak poprawię, to tak będzie koślawo, brzydko i niechlujnie.... A brak kolorów przeszkadza i mi. Często się nimi posługuję emotka
29 kwi 22:26
matroz: to podsumowując, mogę wziąć ekierkę?emotka Zamiast kolorów używam zmienną siłę nacisku długopisu
29 kwi 22:44
rumpek: Ekierkę możesz wziąć − ale nie wyniesiesz jej całej Na próbną przyniosłem kątomierz no i niestety musiałem łamać − takie przepisy emotka. Jedne co można to: linijka, długopis czarny, kalkulator prosty i cyrkiel.
29 kwi 22:46
matroz: ok dziękiemotka widzę że nie tylko u mnie takie jaja z łamaniem przyborów
29 kwi 22:50
matroz: hmm zadam jeszcze pytanie z innej beczki czy wg was można ubrać na maturę koszulę inną niż biała? np jasnoniebieska? na maturę przychodzę osiem razy i nie chcę cały czas w tym samym kolorze
29 kwi 23:06
konrad: to zależy pewnie od szkoły, zapytaj się nauczyciela
29 kwi 23:07
Eta: Najlepiej różową
29 kwi 23:07
Basiek: U mnie to pewnie wolna amerykanka. A na próbne wniosłam wszystko, co miałam w piórniku, obłożyłam tym cały stolik. Myślę, że na właściwych też będzie u mnie podobnie. emotka
29 kwi 23:09
rumpek: Na polski idę w hawajskiej koszuli Na matmę w gajerku, na ustne niebieska koszula, po przedstawieniu pracy idę do domu się przebrać i powrót na wyniki w krótkich spodenkach
29 kwi 23:09
Eta: emotka
29 kwi 23:10
Basiek: Czemu ja nie mam takich problemów?... Naprawdę przejmujecie się ubraniami, zamiast zdaniem?
29 kwi 23:11
Eta: emotka
29 kwi 23:12
rumpek: Dlatego idę niekonwencjonalnie ubrany Będzie luzik
29 kwi 23:12
piotrek: Mam pytanko: Będziecie ściągać emotka?
29 kwi 23:14
kylo1303: A co za problem zdac? Wazniejsze jest to jak sie ubierzesz
29 kwi 23:15
Basiek: ...chyba ubrania po przyjściu do domu. Nigdy się tego nie nauczęemotka
29 kwi 23:15
rumpek: Ściągać? Tak będę ściągał ................................... na matematyce, marynarkę z siebie, ponieważ ma być strasznie ciepło
29 kwi 23:16
kylo1303: piotrek agent z CKE? Sciagac na czym? Bo tak na dobra sprawe mozna probowac sciagac od kogos− to jeszcze sie da. Ale poza tym sposobem to trzebaby sie bawic w bardziej skomplikowane typu kamerka i sluchaweczka− nieoplacalny interes.
29 kwi 23:17
Saizou : ale żeby zmierzyć kąt w cale nie jest potrzebny kątomierz http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-zmierzyc-kat-bez-pomocy-katomierza a oto dowód
29 kwi 23:19
Basiek: Oj tam, kiedyś jak wyłączyli mi prąd, mierzyłam objętość garnuszka za pomocą kartki papieru.
29 kwi 23:20
Basiek: Wszystko się da, tylko sobie wyobrażam, jak przez 30 min. rysuję i obliczam kąty, żeby w końcu wyszło mi np 35o ...
29 kwi 23:23
matroz: taa ściągać na maturze...
29 kwi 23:27
matroz: będę ściągał na maturze, filmy z internetu.
29 kwi 23:30