..
lolek: punkt S =(−4,5) jest srodkiem odcinka ab i a =(2,−3) punkt b ma współrzędne
29 kwi 21:08
Basiek: B(x,y)
Chyba jesteś w stanie dokończyć
29 kwi 21:10
Eta:
x
B= 2x
S−x
A =.... y
B=2y
S−y
A=.....
29 kwi 21:12
29 kwi 21:12
lolek: no własnie nie bardzo ...
29 kwi 22:04
konrad:
rozwiąż te dwa śmieszne równania
29 kwi 22:06
lolek: aaaa okkk
29 kwi 22:06
Basiek: | | 2+x | |
−4= |
| => −8=2+x => x=−10 |
| | 2 | |
| | −3+y | |
5= |
| => 10=−3+y => y=13 |
| | 2 | |
B(−10,13)
29 kwi 22:07
lolek: x=−4 a y=−10/3
29 kwi 22:08
lolek: aa wiem co zle mam ja to podzieliłem a przeciez nie mozna dzięki
29 kwi 22:10