Wyznaczenie dziedziny funkcji w lorarytmach
Lukasz: Wyznaczenie dziedziny funkcji w lorarytmach:
F(x)= log (x+12)
G(x)= log5 (x2 – 4)
H(x)= logx−2 (7−x)
Ucze sie z kobieta matematyki i nie bardzo wiemy jak to zrobic i jak to sie wyznacza, prosimy o
pomoc!
29 kwi 21:00
Maslanek: 1) x>−12
2) x2−4>0
3) x−2>0 oraz x−2≠1 oraz 7−x>0
29 kwi 21:02
Lukasz: nie rozumiem dlaczego taki wynik

od czego to zalezy?
30 kwi 00:00
30 kwi 00:01
Mila: Lukasz to wynika z definicji funkcji logarytmicznej.
30 kwi 00:12