matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
/?
lolek:
dla pewnych liczb a i b zachodża równosci a
2
−b
2
= 100 i a−b=20 dla tych liczb a i b wartosc wyrazenia a+b jest równa
29 kwi 20:21
konrad:
a
2
−b
2
=100 (a−b)(a+b)=100 20(a+b)=100 a+b=5
29 kwi 20:23