nierównosc
lolek: x(x−6)+6= (x−1)
2 −3 należy do przedziału
co ja muszę zrobić z tym kwadratem
29 kwi 17:18
lolek: hej ludzie
29 kwi 17:22
Basia:
x2 − 6x = x2 − 2x + 1 − 3
dalej rozwiązuj sam; dasz sobie radę
29 kwi 17:26
lolek: a co zrobiłas z tą 6 po nawiasie ? bo jak jak robiłem to własnie miałem x2−6x+6=... i potem to
co ty masz
29 kwi 17:29
Basia:
"zjadłam" ; musisz ją tam dopisać; przeoczyłam ją po prostu
29 kwi 17:31
kylo1303: Po prostu ja ominela, zdarza sie przeoczyc, glownie chodzi przeciez o sposob a nie jakies
obliczenia.
29 kwi 17:32
lolek: no ok bo mysalm ze zle robie
potem przenoszę wszytsko na jedną strone ? bo mi wyszło tak −4x+8=0
29 kwi 17:33
lolek: tylko kurde jak licze m.zerowe to zera mi wychodza chyba zle to robie
29 kwi 17:34
Basia:
dobrze masz
−4x = −8 /:(−4)
x = 2
29 kwi 17:37