POMOCY:(
ancio: Symbol <x> jest zdefiniowany dla liczb dodatnich następująco: <x>=1+ 1x. Ile wtedy <<x>>
jest równe?
Jak coś takiego wyliczyć?
29 kwi 16:48
Grześ: zacznij od wewnętrznego nawiasu:
| | 1 | | 1 | |
<<x>>= <1+ |
| > = ... 1+ |
| =.... uprość ile się da  |
| | x | | 1+1/x | |
29 kwi 16:51
ancio: nadal nie rozumiem co dla <x> zmienia fakt ze wsadzi sie go jeszcze raz w te dziubki tzn <<x>>
29 kwi 17:00
Jack:
to jest takie coś: masz f(x)=1+1x, a teraz zbuduj funkcję f(f(x))... Na podobnej zasadzie.
Przyjrzyj się dokładnie co napisał Grześ.
29 kwi 17:29