matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
romb
;p:
Pole rombu jest równe 12,5 a kąt ostry ma miarę 30stopni. Ile jest równa długość boku tego rombu?
29 kwi 16:21
Mila:
P
rombu
=a
2
*sinα 12,5=a
2
*sin30 a
2
=25 a=...
29 kwi 16:42
;p:
5
30 kwi 16:36