matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
q
123:
√
7
2
−x
2
=0 7−x=0 x=7 Jest to poprawnie zapisane?
29 kwi 15:25
picia:
nie 49−x
2
=0
29 kwi 15:29
Basia:
7
2
−x
2
= (7−x)(7+x) = 0 ⇔ 7−x=0 lub 7+x=0
29 kwi 16:43