matematykaszkolna.pl
Matura psik: Boicie się matury z matematyki? Ja się boję . Lubię matematykę i rozwiązywałem poprzednie matury, z tej z 2011 nawet wyszedł mi niezły %, coś koło 90, ale znając życie na mojej będzie coś dziwnego albo zestresuję się , zacznę mysleć o czymś dziwnym i nie napiszę emotka. Tak miałem już na próbnych. Jakieś rady może ? Ja nawet na kalkulatorze dzielę 8 przez 4 dla pewności bo ostatnio jak robiłem w pamięci to wyszło mi 4 xD.
29 kwi 15:02
psik: a poza tym czy mi się wydaje czy te co robiłem próbne to są trudniejsze? Może jednak ta w tym roku będzie łatwa? Powiedzcie że będzie
29 kwi 15:04
Alkain: Próbne są nieco trudniejsze przynajmniej takie mam odczucie. Moja nauczycielka z matematyki ma ponoć przeczucie, że w tym roku raczej podstawa będzie trudna za to roz. łatwiejsze niż rok temu. Ale jak będzie któż to wie
29 kwi 15:07
psik: Bo tak się trochę straszy tymi maturami,ale pierwsze zadania to są takie milusie nawet . Nie lubię tylko późniejszych tam zawsze planimetria i stereometria xD.
29 kwi 15:11
psik: na lekcjach też sie nieraz trudniejsze robiło. Mam tylko nadzieję że CKE nie wyjedzie z czymś dziiwnym. Nie lubię też gdzie trzeba coś gdzieś zauważyć, przystawanie lub coś
29 kwi 15:12
blogther: oby rozszerzenie było latwiejsze ale mogło by byc cos podobnego jak w 2011 tylko ze stres zasiewa metlik w mojej głowie
29 kwi 15:17
rumpek: Żebym zdał polski
29 kwi 15:18
awe: boję się okropnie. muszę zdać bardzo dobrze, bo celuję w uczelnie z wysokim progiem punktowym. najgorszy dział dla mnie to kombinatoryka i prawdopodobieństwo, rzadko kiedy rozpatruję wszystkie przypadki oby było jakieś przyjemne zadanie z kulami emotka
29 kwi 15:18
blogther: i zeby nie było takich zadan jak np to zadanie 1 z arkusza od gazety wyborczej a tak poza tym ok a i jeszcze to zadanie 6 w sumie parametry nie sa takie trudne ale to było dla mnie trudne
29 kwi 15:20
blogther: mi by pykło 75% z maty i nie było by zle
29 kwi 15:21
blogther: no ta kombinatoryka i prawdopodobieństwo to naprawde problem jest
29 kwi 15:22
def: blogther zad 1 było proste... po prostu brak Ci obycia Ja tak jak rumpek: żebym dał polski
29 kwi 15:23
awe: polski dla mnie to luz, ostatnio bez przygotowania zaliczyłam na piątkę sprawdzian z całego 20lecia międzywojennego, ku mojemu wielkiemu zdziwieniu w czwartek spędzę wieczór ze streszczeniami i powinno styknąć na wynik pozytywny. gorzej będzie 9 majaemotka ktoś zdaje tutaj geografię? emotka
29 kwi 15:26
blogther: a gdzie mozna podobne znalezc zebym sie mogł z takimi zadaniami obyć?
29 kwi 15:26
blogther: moj brat a co? emotka
29 kwi 15:27
awe: a nic, tak pytam ja się będę mierzyć z geografią 17 maja
29 kwi 15:29
blogther: a to chyba ostatni pisemny przedmiot jest tak?
29 kwi 15:30
Alkain: rumpek widzę że nie tylko ja modlę się o zdany polski
29 kwi 15:36
rumpek: To jest horror, wystarczy napisać nie na temat wypracowania i "see you soon "
29 kwi 15:37
Alkain: Jak to mówią "Nie ma spiny są drugie terminy", ale oby lepiej nie jakoś nie widzi mi się przedłużanie wakacji o rok
29 kwi 15:38
awe: nieee, ja piszę jeszcze włoski 24 maja. masakra, jeszcze będę sie uczyć, jak wszyscy już będą po. ale od tego 24 impreza conajmniej tygodniowa tylko teraz przeżyćemotka damy radę!
29 kwi 15:43
Alkain: awe Najlepsze imprezy to te z Soboty na Wtorek tak ?
29 kwi 15:45
29 kwi 15:47
awe: Alkain po tym całym stresie maturalnym to będzie chyba z czwartku na czwartek
29 kwi 15:49
blogther: dzieki
29 kwi 15:57