matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hh
hh:
cosx
1
wykaz tozsamosc
+tgx=
1+sinx
cosx
29 kwi 14:49
Alkain:
cosx
sinx
+
=L
1+sinx
cosx
cos
2
x+sinx(1+sinx)
cos
2
x+sinx+sin
2
x
=
=L
(1+sinx)cosx
(1+sinx)cosx
cos
2
x+sinx+1−cos
2
x
sinx+1
1
=
=
(1+sinx)cosx
(1+sinx)cosx
cosx
L=P
29 kwi 14:57