matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie trygonometryczne
bum:
Wyznacz wszystkie rozwiązania równania:
tgx
− 2sinx = 0
cosx
cosx ≠
π
2
+ kπ robię już długi czas i nic konkretnego mi nie wychodzi...
29 kwi 13:59
Aga1.:
tgx
sinx
cosx
sinx
sinx
=
=
=
cosx
cosx
cos
2
x
1−sin
2
x
podstaw sinx=t, t∊<−1,1>
29 kwi 14:05
bum:
chyba nie rozumiem tego zapisu:
sinx
cosx
sinx
=
cosx
cos
2
x
sinx
cosx
sinx
1
bo :
=
*
?
cosx
cosx
cosx
dlaczegoo?
29 kwi 14:14
bum:
up
29 kwi 15:47