jak to zrobic do konca, umiem ale do polowy
paulina: | | cosα+sinβ | |
W trójkącie prostokątnym dane są kąty ostre: α=27 i β=63. Wtedy |
| |
| | cosα | |
29 kwi 12:42
Basia:
w trójkącie prostokątnym (dowolnym) sinβ = cosα
wyciągnij wnioski
29 kwi 12:53
paulina: ale ja tu obliczyc musze.
29 kwi 13:06
Ajtek:
Zgodnie z tym co napisała
Basia, sinβ=cosα, zatem:
| cosα+sinβ | | cosα+cosα | | 2cosα | |
| = |
| = |
| =.... |
| cosα | | cosα | | cosα | |
29 kwi 13:15
paulina: aaaaa rozumiem juz dzieki
29 kwi 13:41