jak narysowac funkcje
#: Jak narysowac funkcje f(x)= x3−3x,
pomocy prosze o pomoc
29 kwi 12:23
#: JENY CZEMU NA TYM FORUM NIKT NIGDY MI NIE ODPISUJE
29 kwi 12:30
Pops: f(x)=x(x2−3)
29 kwi 12:33
#: DZIEKUJE ZA PODPOWIEDZ ALE NIESTETY DALEJ NIE WIEM CO JA MAM DALEJ ZROBIC Z TA FUNKCJA
29 kwi 12:38
Henio: x(x−√3)(x+√3)
29 kwi 12:40
#: dziekuje jestescie cool , ale jak to narysowac na papierze, albo jakims programie
komputerowym/
29 kwi 12:42
Vizer: Potrzebujesz dokładnie ją narysować, czy tylko mniej więcej w jakich przedziałach jest np.
powyżej osi OX, miejsca zerowe itp.?
29 kwi 12:42
Basia:
przy rysowaniu wykresu rozkład pomoże tylko w wyznaczeniu miejsc zerowych
na jakim poziomie jest to zadanie ?
szkoła czy studia ?
dokładnie chodzi mi o to czy było przerabiane badanie przebiegu zmienności funkcji (pochodne),
bo od tego zależy sposób rozwiązania
29 kwi 12:43
Mateusz:
Czytaj od 1−6
29 kwi 12:44
29 kwi 12:44
#: poziom liceum a zadanie brzmi (naszkicuj) narysuj graf dla funkcji f(x)= x3−3x. a potem mam
wyznaczyc minimum i maksimum tej funkcji i wyznaczyc przedzialy w ktorych jest rosnaca a w
ktorych malejaca.
29 kwi 12:46