matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm o podstawie 3 z (3^2+3^3). Jak to ugryźć? [nie chodzi o przybliżenia]
shader:
log(3) (3
2
+3
3
) = ?
29 kwi 09:26
ZKS:
log
3
(3
2
(1 + 3)) = log
3
3
2
+ log
3
4 = 2 + log
3
4
29 kwi 09:47
shader:
dziękóweczka, dokładnie tak miało wyjśc
29 kwi 10:24