PROSZE TYLKO O SPRAWDZENIE CZY TO DOBRZE (
napewno zle takze prosze mi pokazac gdzie bład bo
w odpowiedziach inaczej
)
mam rownanie, wychodzi mi wszystko okej
t=cosx
| 1 | ||
t1=− | ||
| 2 |
| 1 | ||
cosx=− | ||
| 2 |
| π | 2π | |||
xo=π− | = | |||
| 3 | 3 |
| 2π | ||
x= | +2kπ | |
| 3 |
| 2π | ||
x=− | +2kπ | |
| 3 |
| −2π | 4π | |||
w odpowiedziach nie ma odpowiedzi x= | +2kπ tylko jest x= | +2kπ | ||
| 3 | 3 |
| 1 | ||
cosx=− | ||
| 2 |
| π | 1 | π | 1 | |||||
( obliczenia pomocnicze: cos | = | lub cos(− | )= | ) | ||||
| 3 | 2 | 3 | 2 |
| π | π | |||
x= | +π+2kπ lub x=− | +π+2kπ | ||
| 3 | 3 |
| 4π | 2π | |||
x= | +2kπ lub x= | +2kπ | ||
| 3 | 3 |
d