funkcje
kacper: Do wykresu funkcji f(x)=x2+x−2 należy punkt
A. (−1,−4)
B. (−1,1)
C. (−1,−1)
D. (−1,−2)
Mam pytanie co tu trzeba obliczyć? p i g? Czy coś innego
28 kwi 23:05
picia: nie.
f(x) to to samo co y. np w A. za x wstawiasz −1 i sprawdzasz czy y wychodzi −4.jesli tak to
nalezy, jesli nie to nie nalezy.
28 kwi 23:07
kacper: Ok, spróbuję
28 kwi 23:09
kacper: Wychodzi mi tak
(−1
2)+(−1)−2=1−1−2=−2
Czyli wychodzi odp. D (−1,−2)
Udało się wreszcie coś prawie samemu?
28 kwi 23:11
picia:
28 kwi 23:13
kacper: Jest! 1 pkt to już 2 %

Jeszcze tylko 28%
28 kwi 23:14
Maslanek: Przynajmniej ogarniasz procenty
28 kwi 23:15
picia: to do matury? szczerze to duze braki. zobacz sobie postacie f kwadratowej. jak sie liczy
wiercholek,msc zerowe,monotonicznosc itd.
28 kwi 23:16
kacper: To dziwne, ale jakoś od dziecka tak miałem. Zawsze jak w tv w wiadomościach się pojawiały to ja
do ekranu podchodziłem, albo w gazetach jak były różne sondaże itp to mnie to zawsze
interesowało.
28 kwi 23:17
kacper: No duże braki to ja wiem. Matura za 10 dni. Ale głęboko wierzę, że będzie te 30%.
28 kwi 23:17
picia: ważne ze sie starasz i dociekasz. a ludzie tu pomocni
28 kwi 23:19
kacper: No pewnie. Ja sobie na okładcę zapisałem wszystkie nicki jakie mi tu pomogły i dzień przed
maturą tj. 7 maja podziękuję im wszystkim
28 kwi 23:20
Maslanek: Nie zapomnij o mojej motywacji z procentami
28 kwi 23:21
kacper: No a co do nierówności to spoko. Umiem deltę liczyć, x1 x2 i przedziały. Więc jeśli jak zawsze
i w tym roku dadzą nierówność to kolejne dwa punkty wpadną.
28 kwi 23:21
kacper: Maslanek jesteś zapisany przed 'picia' a po 'asdf'
Wszystko mam na papierze
28 kwi 23:22
picia:
28 kwi 23:24
kacper: No to trzymajcie się. Ja spadam. Mój aparat musi odpoczać
28 kwi 23:26