pilnie potrzebuje na jutro rano HELP
ePiotr: 1.podaj dziedzine funkcji:
2.rozwiaz nierownosc
| | 3x+7 | |
b) |
| < lub równe 0 |
| | 2x−9 | |
| | 4x+1 | |
c) |
| > lub równe 0 |
| | 3x−5 | |
4.Podaj wartość wielomianu
a) w(x)=3x
3−2 razy x
2+5x−7 dla x=3
b) w(x)=4x
4−6 razy x
2+9 dla x= −2
28 kwi 21:56
Maslanek: 1.
a) x≠ −4 i x≠4
b) x≠−2 x≠2
2.
a) x∊(−
∞, −5> ∪ <3,
∞)
c) x∊(−
∞, −1/4> ∪ <5/3,
∞)
3.
W(3) = 71 * 17 =
W(−2) = 58 * 13 =
28 kwi 21:59
picia: w 1. w a) i b) to D=R / wyliczenie Maslanek
w 2. tez musisz policzyc dziedzine najpierw
28 kwi 22:06
Maslanek: Kurde...

Dziedzina w nierównościach... Wrr...

Monitor nie kartka
28 kwi 22:08