logarytmy
ulka: no i sa rez logarytmy
log36 6=x
log0532=x
log 3 1=x
log25125=x
22 kwi 09:14
Bogdan:
Przypominam definicję: loga b = c => ac = b
22 kwi 10:19
ulka: no super tyko podstawiam i nie wiem co ma mi wyjś
22 kwi 13:04
ulka: litości pomóżcie
22 kwi 13:13
Bogdan:
Podam jedno rozwiązanie, inne rozwiązuje się podobnie.
| | 1 | |
log36 6 = x => 36x = 6 => 62x = 61 => 2x = 1 => x = |
| |
| | 2 | |
22 kwi 13:16
ulka: jesteś kochany dzięki
22 kwi 13:21
ulka: prosze sprawdz czy w log
1/
232to będzie wynik 64
22 kwi 13:42
Bogdan:
log
0,5 32 = x
| | 1 | |
( |
| )x = 32 => 2−x = 25 => −x = 5 => x = −5 |
| | 2 | |
22 kwi 13:48
ulka: No tak to pojełam ..... a mi 64 wyszło

no super
22 kwi 13:59
Bogdan:
Podaj następne wyniki, sprawdzę
22 kwi 14:00
ulka: a czemu tam jest do 5 tej
22 kwi 14:01
Bogdan:
Sprecyzuj pytanie
22 kwi 14:03
ulka: dlaczego 2−x=25
22 kwi 14:05
ulka: log2x=4 mój wynik to 16
22 kwi 14:06
ulka: log3x=−3 mi wyszło −27
log pierw z 31mój wynik to 0 czy dobrze mi wyszło
22 kwi 14:11
22 kwi 14:38
Roberto21: A drugim przypadku 0 jest dobrym wynikiem pozdrawiam
22 kwi 14:40
22 kwi 14:43