matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Szeregi
bronson:
Czy da się za pomocą Wolframalpha.com sprawdzać zbieżność szeregów? Z góry dzięki.
28 kwi 15:56
Żeli papą:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=sum%281%2Fn%29
sum does not converge
http://www.wolframalpha.com/input/?i=sum%281%2Fn%5E2%29
28 kwi 16:10
dze:
sum
(
n=3)
i
nfinity ((2n)!−n
4
)/((n!)
2
−n
3
)
3 kwi 16:54
j:
sum(n=3)infinity ((2n)!−n4)/((n!)2−n3)
25 lut 10:56
Pytający:
http://reference.wolfram.com/language/ref/SumConvergence.html
25 lut 13:36