matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
unicorn792:
5−
√
7
mam podane że cos
2
x =
, więc cosx = ?
8
28 kwi 13:32
konrad:
5−
√
7
=
√
(
)
8
28 kwi 13:33
unicorn792:
to jest odnośnie tego zadania:
https://matematykaszkolna.pl/forum/143767.html
mógłbyś zobaczyć? bo wwychodzą mi jakieś dziwne wartości t i ja nie mam pojęcia jak obliczyć ile to jest ten sinx − cosx
28 kwi 13:36