Pole podtawy ostrosłópa prawidłowego czworokątnego wynosi 36 cm^3 , a pole powie
cycu.. kurde.. podaj browar: Pole podtawy ostrosłópa prawidłowego czworokątnego wynosi 36 cm3 , a pole powierzchni
całkowitej wynosi 96 cm2. Oblicz objętość
27 kwi 23:51
cycu.. kurde.. podaj browar: jak się do tego zabrać? tak po kolei
27 kwi 23:53
Eta:
Wypij
27 kwi 23:57
cycu.. kurde.. podaj browar: Wypiję jak mi powiesz co z tym zrobić.
28 kwi 00:00
Eta:

P
p=a
2=36 ⇒ a=6 cm to |OE|= 3 cm
| | a*hb | |
Pc=a2+4* |
| = 36+2*6*hb |
| | 2 | |
36+12h
b= 96 ⇒ h
b =5
z tw. Pitagorasa h
2= 5
2−3
2 ⇒ H=......
dokończ............ i zmień nick
28 kwi 00:13