matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje trygnometryczne. przekształcenie wzorów
mte:
sin2x
jak krok po kroku, przekształcić
= 2cos x dla sin x >0 i −2cosx dla sin x <0
|sinx|
27 kwi 22:12
Eta:
sin2x
2sinxcosx
dla sinx>0
=
= 2cosx
sinx
sinx
2sinxcosx
dla sinx<0
= −2cosx
−sinx
27 kwi 22:30