matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
.:
kula o promieniu 5cm i stożek o promieniu podstawy 10cm mają równe objętości. Oblicz wysokość stożka
27 kwi 19:58
konrad:
4
1
π5
3
=
π10
2
h
3
3
no i wylicz z tego h
27 kwi 19:59
Eta:
H=1
27 kwi 19:59
Eta:
Miało być
H=5
27 kwi 20:02