matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to najbardziej rozłożyć ?
ada:
n
2
27 kwi 17:59
ICSP:
n!
(n−2)!(n
2
−n)
n
2
− n
=
=
2(n−2)!
2(n−2)!
2
27 kwi 18:00
konrad:
n!
=
2!(n−2)!
n(n−1)
2
27 kwi 18:01
ada:
dzięki
a skąd się wzięło n
2
− n ?
27 kwi 18:06
ada:
dzieki konrad
27 kwi 18:07
Mila:
n
2
W tym przypadku
możesz zapamiętać:
n
2
1
=
*n*(n−1)
2
5
2
1
przykład
=
*5*4
2
27 kwi 20:11