widzieliście Lizawiete?
raskolnikow: zadanie z rozszerzenia,proszę o pomoc⇒ jeden z kątów trójkąta spełnia warunek sin2α=cosα.
jaką miarę może mieć ten kąt?
27 kwi 16:38
kylo1303: sin2α=cosα (zamiast α bede pisal x, latwiej pisac)
sin2x−cosx=0
2sinxcosx−cosx=0
Dokoncz.
27 kwi 16:50
ZKS:
sin(2x) = cosx
| | π | | π | |
2x = |
| − x ∨ 2x = π − |
| + x |
| | 2 | | 2 | |
27 kwi 16:52
raskolnikow: dzięki ziom
27 kwi 16:52
raskolnikow: czyli jeden kąt to 30,drugi 90 czyli trzeci 60,thats right?
27 kwi 16:53
raskolnikow: nieee,to jeden kąt spełnia warunek...:(
27 kwi 16:54
raskolnikow: kurde,jaka bedzie odpowiedź?
27 kwi 16:54
raskolnikow: wg mnie albo 90 albo 30..
27 kwi 16:55
raskolnikow: btw.Lizawieta was pozdrawia
27 kwi 16:55