wielomiany pomocy!!!!! prosze o krotkie opisy jak to rozwiazywac i odp
;(((((: 1.Mając dane wielomiany W(x)=2x3+3x+1 i V(x)= −x2−3x−7 wyznacz wielomian
P(x)=2W(x)−3V(x)*(2x−3)
2.Rozłóż wielomian na czynniki:
a)W(x)=x3−5x2+4x
b)W(x)=2x3−5x2−4x+10
3.Rozwiąż równanie a)x3+4x2−5x−20=0 b)2x4+3x2+1=0
4.Dla jakich wartości m liczba −3 jest pierwiastkiem wielomianu W(x)=3x3+2x2−m2x−6
5.Wyznacz a,b,c,d dla których wielomiany W(x)=ax3+bx2+cx+d i P(x)=−(x+2)2+(3x−2)3 sa rowne
26 kwi 20:31
26 kwi 20:32
26 kwi 20:32
;(((((: ok dzieki ale mi chodzi o rozwiazania
26 kwi 20:34
ICSP: a mi chodzi o to żeby mieć spokój

Godzio czuwa...
26 kwi 20:37
;(((((: ale ja nie bede miala spokoju jak tego nie rowiąże
26 kwi 20:38
26 kwi 20:39
ICSP: No właśnie:
Nie
rozwiązesz 
a nie
rozwiążemy
26 kwi 20:39
;(((((: tylko ze ja nie mam o tym zielonego pojecia ja mam 5 z innych przedmiotów a matma to czarna
dziura, od tego zalezy czy zdam pomocy



!
26 kwi 20:41
krystek: policz 2(x2+3)−3(2x+1)(x−2)
26 kwi 20:43
krystek: Ktoś kto ma same piątki logicznie myśli− nie jest kujonem.
26 kwi 20:44
;(((((: to w takim razie jest to wina naszej klasy ze prawie nikt nie zda czy nauczyciela ktory nie ma
glowy do wytlumaczenia
26 kwi 20:48
;(((((: ja tylko prosze o rozwiazania zadan bo sama nie jestem w stanie
26 kwi 20:49
krystek: Wylicz to co napisane masz przeze mnie.
26 kwi 20:49
;(((((: tylko ze ja niewiem skad to sie wzielo a musze chyba jakos napisac to na sprawdzianie
26 kwi 20:50
krystek: Ale to na poziomie gimnazjum jest
26 kwi 20:51
krystek: A wylicz (x+2)(x+4)
26 kwi 20:52
;(((((: to skoro gadamy szczerze to zawsze z matematyki sie przeslizgiwalam bo zatrzymalam sie na
poziomie 1 gimnazjum zawze ze srednia powyzej 4 i nie jestem kujonem
26 kwi 20:54
krystek: no to zaczynamy
x*x+x*4+2*x+2*4=x2+4x+2x+8=x2+6x+8
teraz Ty (2x−1)(x+3) =... Mno.żymy każdy wyraz pierwszego nawiasu przez każdy wyraz
drugiego.
Juz zszedłeś z 5−tek?
26 kwi 20:57
;(((((: nic ok widze ze sie nie dogadamy ale z gory dzieki
26 kwi 20:58
krystek: No nie ,lenistwa nie popieram, a wyręczać nie będę .
26 kwi 20:59
;(((((: czy ty masz za zadanie mi dowalac
26 kwi 20:59
krystek: Nie ,chcę nauczyć ,podaję rękę a Ty odtrącasz!
26 kwi 21:01
;(((((: to nie chodzi o lenistwo tylko nie pamietam podstaw z podstwowki bo nigdy matmy nie lubilam i
niechgcialam sie jej uczyc a do jutra sie tego nie naucze , pozatym mam jeszcze 5 innych zadan
i musze to zrobic do jutra... wiec prosze nie dobijaj tylko pomóz
26 kwi 21:02
;(((((: ok przepraszam poprostu NIENAWIDZE MATMY

!
26 kwi 21:02
krystek: I języka polskiego też? nie nawidzę
26 kwi 21:04
;(((((: to na czym staneło?
26 kwi 21:04
;(((((: kurde ty to umiesz pocieszyc

polski kocham tylko jak szybko pisze to nie patrze
26 kwi 21:06
krystek: Nie− ja mobilizuję do pracy− nie wyręczam , mam cierpliwość!
26 kwi 21:07
;(((((: ok dobra dzieki ale co mam w takim razie teraz liczyc
26 kwi 21:11
;(((((: nie rozumiem np wyłaczania przed nawias wiem ze czesto jest to x ale co z reszta w nawiasie to
nie wiem
26 kwi 21:13
krystek: (2x+x2)=x(2+x)
26 kwi 21:14
;(((((: a i tak nie musisz mobilizowac bo bede siedziec cala noc
26 kwi 21:14
krystek: wyłącz wspólny czynnik:
3x2−6x
26 kwi 21:14
;(((((: ok to cos latwego dla mnie?
26 kwi 21:15
;(((((: matko kochana no chyba x a dalej ....
26 kwi 21:17
;(((((: to ten przyklad a z 2 to bedzie tak? x2(5x2+4)
26 kwi 21:23
krystek: Żle !
26 kwi 21:55
krystek: jak wymnożysz ortzymasz 5X4+4x2≠x3−5x2+4x
26 kwi 21:56
;(((((: Boze niewiem wrrrrrrrrrr...
26 kwi 22:03
krystek: nie wiem i kolejna wpadka.
26 kwi 22:06
krystek: x(x2−5x+4)
26 kwi 22:08
;(((((: wes sie nie czepiaj prosze
26 kwi 22:08
krystek: Dobrej nocy życze!
26 kwi 22:09
;(((((: no dzieki teraz rozumiem skad to sie wzielo
26 kwi 22:11
;(((((: ok dzieki hehe
26 kwi 22:11