zadania z LO niby podstawa a nie takie łatwe
POMOCY: Jeżeli ciąg jest nieskonczony i a4*a7<0 to
a) a8*a11>0
b) a13*a14<0
c) a5*a9>0
i
log40=?
a)2+2log2
b)3−2log5
c)log50−1
d)log30+1
26 kwi 20:26
matmatic: log40 czy log400?
26 kwi 20:30
POMOCY: w zeszycie mam log40
26 kwi 20:32
matmatic: b) a13*a14<0
26 kwi 20:32
ICSP: | | 1000 | |
3 − 2log5 = log 1000 − log 25 = log |
| = log 40 |
| | 25 | |
b)
26 kwi 20:32
matmatic: b)3−2log5
26 kwi 20:33
ICSP: a) − jaki ciag ?
26 kwi 20:34
POMOCY: dzięki ICSP, nie mam sprecyzowane jaki wzór ciągu, jedynie powiedziane ze nieskonczony
26 kwi 21:06