punkty
ana14: Punkty A (−4,3)B(1.−2) C (8.−1) sa kolejnymi wierzcholkami rownolegloboku. ABCD .
a) oblicz wspolrzedne werzcholka D
b) Wykaz ze rownoleglobok ABCD jest rombem.
26 kwi 20:18
krystek: wektor AB − wektorowi DC
policz długości boków
26 kwi 20:19
ana14: POMOZE KTOS?
26 kwi 20:19
ana14: NIE WIEM JAK TO MAM ZROBIC NIE BYLO MNIE NA TEJ LEKCJI
26 kwi 20:20
26 kwi 20:21
ana14: ok juz tam lookam
26 kwi 20:22
krystek: AB=[xB−xA; yB−yA]=[...
DC=[xC−xD yC−yD]=[
i wektory równe gdy odpowiednie współrzędne są równe
26 kwi 20:27
ana14: na ryzunku mi wyszlo ladnie ale wlasnie obliczenia
26 kwi 20:30
ana14: xD i yD mama wziasc z rysunku?
26 kwi 20:32
krystek: masz wyliczyć!
26 kwi 20:33
ana14: ab wyszlo (5,−5) a to drugie jak?
26 kwi 20:34
krystek: AB=[1+4, −2+3]=[5, 1]
DC=[8−xD, −1−yD] i teraz
8−xD=5 a −1−yD=1 stąd
xD= a yD=...
26 kwi 20:36
krystek: Dobrze ja mam bląd [5,−5]
26 kwi 20:37
ana14: aha teraz juz se podstawie
26 kwi 21:23
ana14: a co to jest "a"?
26 kwi 21:33
ana14: dziekuje d =(3.4)
26 kwi 21:37
ana14: a jak wykazac ze rownoleglobok ABCD jest rombem
26 kwi 21:38
krystek: Oblicz długości boków i muszą być takie same.
26 kwi 22:00
26 kwi 22:00