a
AGATA: Liczba √5√5
26 kwi 19:46
matmatic: Ładna. A cos wiecej?
26 kwi 19:46
AGATA: Liczba 3√5√5
26 kwi 19:46
AGATA: jest rowna?
26 kwi 19:47
matmatic: Nadal ladna. A jakie polecenie?
26 kwi 19:47
AGATA: liczba 3√5√5 jest rowna:
a. √5
b. 5√125
c.6√25
d. 3√125
26 kwi 19:49
picia: √5
26 kwi 19:50
matmatic: a
26 kwi 19:51
AGATA: a jak to policzyc?
26 kwi 19:51
Basia:
√5√5 = (5*51/2)1/2 = (53/2)1/2 = 53/4 = 4√53 = 4√125
z ostatnich trzech wybierz sobie odpowiedź, która Ci najbardziej odpowiada
√5 to na pewno nie jest
26 kwi 20:01
matmatic: jest bo AGATA poprawila i na poczatku zmienila na pierwiastek szescienny i wychodzi
26 kwi 20:04
Basia:
a to zwracam honor; nie zauważyłam poprawki
26 kwi 20:06
AGATA: czyli jak to nalezy policzyć?
26 kwi 20:09
AGATA: bo Basia liczyla bez 3
26 kwi 20:09
Basia:
tak samo tylko na zewnątrz nawiasu masz potęgę 13
popraw sama
26 kwi 20:11
AGATA: a skad sie wzielo tam (53/2)
26 kwi 20:27
Basia:
(ax)y = ax*y
26 kwi 20:32
AGATA: (5 do potegi 32)
26 kwi 20:34
Basia:
ax*ay = ax+y
5*51/2 = 51*51/2 = 51+(1/2) = .............
26 kwi 20:38
AGATA: dzieki
26 kwi 20:41