matematykaszkolna.pl
:) Zainteresowany: Mam pytanie z innej beczki. W tym roku zdaje maturę, jeżeli komus z mojemu rocznika powinęłaby się noga na maturze i musiałby pisac poprawke za rok to tez bedzie musiał obowiązkowo pisac matematyke w 2010 roku? Przepraszam, ze nie na temat, ale nigdzie nie moge się tego dowiedziec, wiec pomyslałem, ze ktos moze wie. Byłbym wdzieczny za odpowiedź.
21 kwi 20:02
Kasia: Jeśli zdajesz matmę jako przedmiot dodtkowy to jeśli go nie zdasz to nie musisz pisać za rok, gorzej gdyby to był obowiązkowy.
21 kwi 20:04
Kasia: ale jeśli nie zdasz całkiem matury to musisz raczej podejść jeszcze raz do tego no i matma wtedy tak...ale ciężko jest nie zdać maturyemotka
21 kwi 20:06
dpelczar: wiec jest tak − jesli nie zdasz matury z przedmiotu ktory masz obowiazkowy i bedzie to tylko jeden przedmiot nie zdany (nie wliczając przedmiotow dodatkowych − te sa nie wazne co do zdania) to wtedy masz poprawke za miesiąc... na wakacjach... ten sam poziom przedmiotu... i jesli znawu nie zdasz to za rok piszesz mature i mozesz przedmiot zmienic emotka − ALE jesli zdawales matematyke jako obowiazkowy przedmiot "czyli jeden z trzech" na poziomie rozszerzonym to rok pozniej nie mozesz juz zdawac matmy na podstawach − do konca zycia musisz zdawac matme na rozszerzonym − ALE mozesz wziąć sobie dowolny inny przedmiot na jakimkolwiek poziomie WIEM CO MOWIE − MOWIE NA WLASNYM PRZYKLADZIE
21 kwi 20:07
viola: co dla Ciebie oznacza termin "Poprawka" ? Czy to oznacza , że wszystkie eegzaminy oblałeś
21 kwi 20:07
Zainteresowany: Nie, przeystępuje w tym roku. Chodzi mi o to − zdaje mature z 3 przedmiotów wszystkie na podstawach − matmy nie biore w ogóle, ale ona zaczyna obowiązywać od 2010 roku. I gdyby ktoś z mojego rocznika nie zdał matury, to czy musi pisac ja obowiazkowo w 2010 roku czy jako osoba podchodzaca 2 raz jeszcze nie (zwracajac uwage na deklarację, która jest wazna przez 5 lat). O to mi chodzi.
21 kwi 20:20
Zainteresowany: Wie ktoś może?
21 kwi 20:26
dpelczar: czy widzialem zeby prawo dzialalo wstecz jak piszesz mature ponownie − jeden przedmiot to idziesz pisac jeden przedmiot emotka wiec sie nie boj ani ty ani twoj znajomy czy znajma emotka
21 kwi 20:35
Zainteresowany: No tez tak myśle, ale jak wiemy matematyka w 2010 roku bedzie przedmiotem obowiązkowym, rocznik '91 bedzie ją pisał na pewno, ale rocznik '90 sam nie wiem, tez mi sie wydaje, ze nie. Choć tu cytuję "w 2010 roku maturę z matematyki bedą pisać WSZYSCY maturzyści" − tak mniej wiecej napisał dyrektor CKE. Wiec sam juz nie wiem jak to może byc z osobami poprawiajacymi...
21 kwi 20:40
dpelczar: wiesz nie obrazajac nikogo − tamci goscie na górze (wladza) sami czasem nie wiedza co robia... ale uwazam ze nie dotyczy to "maturzystów z zeszłego roku" czyli poprawiających
21 kwi 20:42
Zainteresowany: Mam taka nadzieje...ale wiesz niczego nie mozna byc pewnym. Thx za odpowiedź, pozdrawiam.
21 kwi 20:47
dpelczar: nie ma za co powodzenia emotka
21 kwi 20:50