log_39p{3}=x
mazowsze: log39√3=x
pomorze ktoś?
26 kwi 18:12
konrad: nie, ja też Mazowsze
26 kwi 18:13
konrad: a na poważnie
3x=9√3
3x=33*31/2
3x=37/2
x=7/2
26 kwi 18:14
mazowsze: oj
26 kwi 18:14
konrad: sorry, źle
26 kwi 18:14
Eta:
9
√3= 3
2*3
1/2= 3
5/2
| | 5 | | 5 | |
log39√3=log335/2= |
| log33= |
| |
| | 2 | | 2 | |
26 kwi 18:14
konrad: od drugiej linijki
3x=32*31/2
3x=35/2
x=5/2
26 kwi 18:15
mazowsze: jak z 3
3*3
1/2 powstało 3
7/2, nie widzę tego
26 kwi 18:15
konrad:
ab * ac = ab+c
26 kwi 18:16
mazowsze: 
dzięki
26 kwi 18:18