równania
kaś: Zbiór rozwiązań równania (x−1)2=x2−2(x+1)=3 to:?
A. Φ
B. R
Proszę wytłumaczyć
26 kwi 18:11
Basia:
rozwiąż po prostu równanie
26 kwi 18:12
konrad: popraw zapis bo są dwa znaki =
26 kwi 18:12
kaś: (x−1)2=x2−2(x+1)+3
26 kwi 18:13
kaś: ?
26 kwi 18:16
kaś: Czy pomoże mi ktoś?
26 kwi 18:18
konrad: no to rozwiąż
do tego po lewo zastosuj wzór na kwadrat różnicy
powymnażaj, pododawaj, uporządkuj
26 kwi 18:19
kaś: Śmieszny jesteś bardzo. Gdybym umiała to bym takiego pytania nie zadała.
26 kwi 18:22
konrad: dobra, czego nie rozumiesz w tym zadaniu?
26 kwi 18:27