Proszę o pomoc!!!
Lila: Sprawdź, czy funkcja f jest monotoniczna w podanym przedziale.
a) f(x) = 3x2 + 2x + 1, (−2; 4)
b) f(x) = −14x2 − 2x, (1; 7)
W którym z podanych przedziałów funkcja f(x) = −x2 + 2x − 2 jest rosnąca, malejąca, a w
którym nie jest monotoniczna?
a) (−∞; −4)
b) (0; 3)
c) (4; 7)
d) (−5; 2)
Zapisz funkcję kwadratową w postaci kanonicznej: y = 2x2 + 4x =2/
21 kwi 19:38
Mickej : wyznacz sobie miejsca zerowe funkcji wierzchołek i naszkicuj wykres tyle ci wystarczy do
sprawdzenia na podstawie wykresu to odczytasz
21 kwi 19:55
dpelczar: Dokładnie... a jak nie umiesz ich wyznaczyc to nie dasz rady tego zrobic
21 kwi 19:57