.
Aga: Dany jest trójkąt ABC |AB|=|BC| o obwodzie 50cm. W trójkącie tym poprowadzono wysokość
BD.Obwód trojkąta ABD wynosi 35cm. Oblicz długość wysokości BD.
Ma wyjść 10cm.
proszę o pomoc
21 kwi 19:35
dpelczar: Powiedz mi czy jestes z gimnazjum czy z liceum...
bo nie wiem jakim sposobem to rozwiazac...
21 kwi 19:53
tim:

Nie trzeba pytać

{Ob = 2x + 2y = 50
{Ob
ABD = x + y + h = 35
{2x + 2y = 50 x + y = 25
{25 + h = 35 h = 10
21 kwi 20:08
dpelczar: tim LoL

ja sie męczylem bo na rysunku sobie nie zaznaczylem roznych bokow...

Gratuluje
21 kwi 20:11
tim: Młodszy umysł myśli jak najłatwiej
21 kwi 20:12
dpelczar: rownych* mialo byc
21 kwi 20:13
dpelczar: a powiedz mi tim − jestes studentem czy uczniem szkoly sredniej

a moze juz pracujesz
21 kwi 20:15
tim: jestem młodszy niż myślisz

zgaduj
21 kwi 20:16
Aga: dzięki za pomoc
21 kwi 20:24
tim: dpelczar dawaj
21 kwi 20:25
tim: ..?
21 kwi 20:37
dpelczar: hmmm daje ci szkola srednia... np. 2 klasa liceum lub technikom z matmą rozszerzoną
21 kwi 20:44
tim: Oj nie

2 klasa, ale nie liceum.. gimnazjum..
21 kwi 21:14