Ciągi
Karolina: Ciąg(log390,k,log30,1) należy do przedziału?
26 kwi 16:56
Basia:
napisz porządnie treść zadania, bo to sensu w ogóle nie ma
26 kwi 16:58
Karolina: Ciąg(log390,k,log30,1) jest arytmetyczny zatem k jest równe?
26 kwi 17:09
Basia:
| | log390+log30,1 | |
k = |
| = ........................... |
| | 2 | |
działania na logarytmach; dokończ sama
26 kwi 17:10
Karolina: | | log390+log30,1 | | log3(90*0,1) | | 9 | | 1 | |
czyli będzie: k= |
| = |
| = |
| =4 |
| ? |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
26 kwi 17:22
Basia:
log39 ≠ 9
26 kwi 17:26
26 kwi 17:29