nie umiem:(
lila93: proszę o rozpisanie→maturka rozszerzona→wiedząc że log27=a i log52=b oblicz 4a+(0,008)−b
26 kwi 16:53
Basiek: Aaaa, robiłam wczoraj.
2a=7 i 5b=2
(2a)2+(125)b= (2a)2+(5b)3=....
26 kwi 16:55
lila93: 4a=22log27=2log272=?
(0,008)−b=0,2−log523=?
to mi nic chyba nie daje...
26 kwi 17:00
lila93: aaa takie coś
26 kwi 17:02
Basiek: No, takie, takie
26 kwi 17:06
lila93: a zrobiłaś to zad: narysuj wykres funkcji f(X)=(IxI −2)(x−4) i podaj liczbę rowziązań równania
f(x)=m w zależności od parametru m.
26 kwi 17:25
lila93: ja narysowałam i podaje moje m
m∊(−8,+∞) − 3 rozw
m∊(−9,−8) −2 row.
m= −9 −− 1 rozw
m∊(−∞,−9) − brak
prosze o sprawdzenie
26 kwi 17:27