liczby parzyste i nieparzyste
ewa: Czy zero jest liczbą parzystą czy nieparzystą?
26 kwi 16:46
konrad: parzystą
26 kwi 16:47
ewa: napewno?
26 kwi 16:52
ewa: nie dzieli sie na 2 przecież,
26 kwi 16:52
Basia:
a ile to jest 0:2 ? dostajesz jakąś resztę ? czy liczbę całkowitą ?
26 kwi 16:53
Basia:
0:2 = 0 zerooooooooooooooooooooooooooooooo
26 kwi 16:53
Klaudia: nie jest ani parzystą ani nieparzystą
26 kwi 16:54
ewa: a co ma do tego czy dostaje reszte
26 kwi 16:56
ewa: kurcze w sumie to coś w tym jest
26 kwi 16:58
nikon: 0 jest liczbą parzystą liczby parzyste: ...−8,−6,−4,−2,0,2,4,6...
26 kwi 16:58
Basiek: Leży pomiędzy −1 i 1, które są nieparzyste, tak chyba najprościej zapamiętać
26 kwi 16:59
ewa: ale ja dalej nie mam pewności
26 kwi 16:59
Basia:
x jest liczbą parzystą ⇔ istnieje takie k∊C, że x = 2*k
ponieważ istnieje k=0∊C takie, że 0=2*k ⇒ 0 jest liczbą parzystą
26 kwi 17:00
Eta:
..........,−3,−2,−1,0,1,2,3,4,5,6,......
Między dwoma liczbami całkowitymi nieparzystymi znajduje się dokładnie
jedna liczba całkowita parzysta
Wniosek : 0 jest liczbą parzystą
26 kwi 17:02
Basia:
cześć Eto; na pewne zjawiska, które co to ja wiem, a Ty rozumiesz nie ma rady
26 kwi 17:03
ewa: czyli parzysta dzięki
26 kwi 17:03
Eta:
Witaj
Basiu ..nic na to nie poradzimy,że My to wiemy, a Inni nie chcą Nam wierzyć
26 kwi 17:06
Bolo: 0 jest wyjątkiem nie jest ani parzyste ani nieparzyste
16 sie 13:35
Trivial: Bolo, sam jesteś wyjątkiem.
16 sie 16:08
asdf: jakich ciekawych rzeczy można się dowiedzieć czasem z tego forum
16 sie 16:10
Trivial: asdf, jak tam nauka programowania pralek?
16 sie 16:12
Ajtek:
No taaaa, zero jest nijakie
Cześć
asdf,
Trivial .
asdf programujesz pralki?
16 sie 16:17
Trivial: Cześć,
Ajtek.
16 sie 16:19
asdf: Symfonie C++ ogarniam, C zostawiam na razie, dobry wybor?
@Ajtek
tak, bosha.
16 sie 16:37
asdf: hej wam.
16 sie 16:37
asdf: na razie ogarniam składnie, bo jest troche inna, sprobuje zrobic pozniej na strukturach danych
tą baze studentow co była w C (bede sie pewnie z tym troche meczyc, bo juz tego kodu dawno nie
mam) − ale innej drogi do programowania jak droga przez męke to nie ma
Dobrze, ze lubie to
robic, choc mistrzem
jeszcze nie jestem
16 sie 16:49
japier: kurwa przeciez 0 jest liczba parzysta kutwy
10 wrz 18:07
japier: αβγδπΔΩ∞≤≥∊⊂∫→⇒⇔∑≈≠
10 wrz 18:07
japier:
co to kurwa jest?
10 wrz 18:08
Dominika: Neutralna?
10 wrz 18:10
Oliwia: Jeden koń skakał na trampolinie przez jeden dzień w minutę miał 45 skoków .ile zaliczył skoków
przez jeden dzień
30 paź 16:03
Hajtowy: 45*60*24=64800
30 paź 16:04
Oliwia: Ile wyjdzie skoków jest to proste ale chce zobaczy c czy wam wyjdzie taki wynik jak mi
30 paź 16:05
Oliwia: Dobrze
30 paź 16:06
Rafał: Zero jest parzyste!
21 wrz 19:45
Rafał: Przecięta przed i po liczbie nieparzystej musi być liczba parzysta
Wniosek: zero jest liczbą parzystą
21 wrz 19:52
Rafał: Bez tego przeciętna
21 wrz 19:53
Rafał: Sześć głosuw że zero jest parzyste, zero głosuw że zero jest nieparzyste, i trzy głosy że zero
jest
nijakie
Wniosek: zero jest liczbą parzystą
Rozwiązane
29 wrz 08:56
daras: Niech żyje 0
jako liczba naturalna i parzysta
29 wrz 10:48
Rafał: Zrobiłem porządek
29 wrz 19:53
rafał: Zmnieniłem kolor!
29 wrz 20:02
rafał: Tam gdzie jest znaczek! Jest wykrzyknik
6 paź 19:02
rafał:
Lol
6 paź 19:04
rafał: Dajcie komentarz
6 paź 19:04
rafał: I co? Koniec?
23 paź 19:15
ja: Kolejne zwycięstwo demokracji nad rozsądkiem.
18 lis 12:41