Proszę o pomoc, bo nie jestem pewny zadan
chyba: Proszę o pomoc, bo nie jestem pewny zadan
1. dany jest trojkat abc op polu 4,5 w ktorym a=(1,−2) i b=(2,3). wyznacz wspolrzedne
wierzcholka c wiedzac ze lezy on na prostej o rownaniu x+y−2=0
2.dane sa pkty a=−1,1, b=−2,2, oraz c=3,0, i d=1,6. odcinek cd jest obrazem odcinka ab w
jednokla o sklai k<0. wyznacz wspolrzedne srodka tej jednokladnosci.
3. dany jest okrag o rown. x2+y2−2x+2y−3=0. a) podaj rownania stycznych do okregu ktore sa
prostopadle do prostej x−2y+5=0
b) wyznacz kat pod jakim przecinaja sie styczne poprowadzone do okregu z punktu p= −2,0
26 kwi 16:40
chyba: pomoze ktos?
26 kwi 17:47