Dowod
Madzia: udowodnij ze jezeli
cosα= 2−cosγ2cosβ to trojkat jest rownoramienny
26 kwi 12:40
Madzia: poprawka 1−cosγ
26 kwi 12:41
rumpek: Tw. cosinusów i z głowy
26 kwi 12:42
Madzia: no kurwa rzeczywiście
26 kwi 12:43
26 kwi 12:45
Madzia: ie pier*** mi tu rumpek tylko zdania nakurwiaj
26 kwi 12:53
rumpek: ogólnie to takie słownictwo nie pasuje mi do płci pięknej

1
o a
2 = b
2 + c
2 − 2bccosα
2
o c
2 = a
2 + b
2 − 2abcosγ
3
o b
2 = a
2 + c
2 − 2accosβ
Podstawiasz pod tezę i rozwiązujesz, tyle powinno styknąć.
26 kwi 12:56
krystek: @rumpek sznujmy sie !
26 kwi 12:57
Madzia: nie stykło
26 kwi 13:34
Święty: Matematyka budzi emocje
26 kwi 13:37