dany jest ostrosłup prawidłowy trójkątny
Avi: Dany jet ostrosłup prawidłowy trójkątny. Krawędź boczna ostrosłupa jest nachylona do
płaszczyzny jego podstawy pod kątem 2α i ma długość b. Ostrosłup przecięto płaszczyzną
zawierającą krawędź podstawy i nachyloną do płaszczyzny podstawy pod katem α. Oblicz pole
otrzymanego przekroju.
Przekrojem jest trójkąt? Czy jego krawędzie są nachylone do krawędzi bocznej ostrosłupa pod
kątem 90st?
26 kwi 12:14
Avi: Jeszcze jedno, tym razem trygonometria:
Rozwiąż równanie:
4sin2(3x+π/3)=1 x∊<0;π>
Chciałam najpierw spierwiastkowac obie strony i podzielić potem na 2 ale nie wiem czy to jest
dobrze i co potem dalej...
26 kwi 13:23
26 kwi 13:35
krystek: | | π | | 1 | | π | | 1 | |
sin(3x+ |
| )= |
| lub sin(3x+ |
| )=− |
| |
| | 3 | | 2 | | 3 | | 2 | |
26 kwi 13:53