matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sieczna, okrąg
Aga:
Okrag o równaniu (x−1)
2
+y
2
=r
2
gdzie r>0 ma z prostą x=3 dwa punkty wspólne. zatem: r<2, r>2, r=4, 1<r<2, która odp poprawna?
26 kwi 11:45
Mateusz:
https://matematykaszkolna.pl/strona/466.html
z tego wywniosujesz juz chyba jaki warunek powinnno spełniać r
26 kwi 15:40
Alan:
R jest wieksze od 2
26 kwi 15:47