fs
ewelina: | | 1 | |
oblicz pole obszaru zawartego pomiedzy wykresem funkcji f(x) = | |
| −1| |
| | x−1 | |
26 kwi 09:44
ewelina: | | 3 | |
a siaą ox dla x∊< |
| : 4> |
| | 2 | |
26 kwi 09:44
ewelina: zrób rys. kto mi to wytłumaczy ?
26 kwi 09:45
Alkain: Zaraz to zrobię
26 kwi 09:48
ewelina: TYLKO TO Z CAŁEK MUSI BYC POLICZONE
26 kwi 09:57
Alkain:

Mam nadzieję, że wszystko widać, ale masz policzyć w sumie te 2 obszary. I tutaj zapewne
| | 1 | |
trzeba z całki.Pierwszy obszar wyznacza funkcja f(x)= |
| −1 |
| | x−1 | |
| | 1 | |
Drugi natomiast funkcja f(x)=− |
| +1 |
| | x−1 | |
Całek dokładnie nie znam i nie chcę Cię w błąd wprowadzić (źle na początku spojrzałem myślałem
że inny wykres będzie) więc Ci nie pomogę
26 kwi 10:06
Alkain: Wiem
ewelina później zobaczyłem, że to jednak całka
26 kwi 10:09
ewelina: ALE I TAK DZIEKI WIELKIE
26 kwi 10:24
Alkain: Ja tegoroczny maturzysta więc całek jeszcze nie miałem, ale tu policz dwie całki. Pierwsza
| | 3 | |
oznaczona od |
| do 2 z funkcją tą pierwszą, a potem ta druga oznaczona od 2 do 4. |
| | 2 | |
Powodzenia
26 kwi 10:28
ewelina: OO POWODZENIA NA MATURACH

jeszcze raz wielkie dzieki
26 kwi 10:34
Alkain: Dziękuje

i nie ma za co
26 kwi 10:36