matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
matii:
pomocy
! trzeci wyraz ciagu geometrycznego jest rowny 4 a piaty wyraz tego ciagu jest rowny 1 pierwsz wyraz tego ciagu jest rowny
?
26 kwi 09:31
Alkain:
a
3
=4 a
5
=1 a
4
2
=a
3
*a
5
a
4
2
=4 a
4
=2 v −2
a
n+1
=q
a
n
1
1
=±
±2
2
a
3
=a
1
*q
2
1
4=a
1
*
4
a
1
=16
26 kwi 09:41