h
>: !!!! POMOCY !!!! :< : Pole trójkąta jest równe √3 a jego obwód 4−2√3.Oblicz pole koła wpisanego w ten trójkąt
25 kwi 23:46
Basiek: P=
√3=p*r , gdzie p− połowa odwodu
| | P | | √3 | | √3 | |
r= |
| = |
| = |
| − usuń niewymierność  |
| | p | | 12(4−2√3) | | 2−√3 | |
25 kwi 23:50
>: !!!! POMOCY !!!! :< : A jak mam to usunąc bo próbuje ale nie wychodzi mi

Jakieś błędy przy niewymiernościach robie
26 kwi 00:00
Basiek: | | 2+√3 | | 2√3+3 | |
* |
| =. |
| =2√3+3 |
| | 2+√3 | | 1 | |
26 kwi 00:02
>: !!!! POMOCY !!!! :< : Dziekuje
26 kwi 00:02
Basiek: Nie ma problemu
26 kwi 00:03