matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć granicę
ALA:
x
1+x
2
lim
x
x zmierza do nieskończoności Pomocy ile to wyniosi
25 kwi 21:49
Krzysiek:
1
= lim
x→
∞
=0
1+x
2
25 kwi 21:51
Aga1.:
x
1
1
*
=
→0, gdy x→
∞
1+x
2
x
1+x
2
25 kwi 21:52