matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granicę
ALA:
x
x
−1
lim=
=lim
=lim
=0
1+x
2
(1−x)(1+x)
(1+1)(1−1)
x zmierza do −1 dobrze to zrobiłam
25 kwi 21:04
niuans:
1+x
2
≠
(1−x)(1+x) −1
x
lim
= ...
1+x
2
x→−1 1+1
25 kwi 21:21