matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
wojak21:
2
2x−1
+ 4
x−2
+ 2
−x
*8
x−1
=11
25 kwi 20:55
Maslanek:
8
x−1
= 2
3x−3
4
x−2
= 2{2x−4}
25 kwi 20:56
wojak21:
Możesz to trochę wyjaśnić?
25 kwi 21:00