matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
m
>: !!!! POMOCY !!!! :< :
Promień okręgu wpisanego na trójkąt równoboczny wynosi 2
√
3
. Oblicz obwód tego trójkąta.
25 kwi 20:30
Maslanek:
1
r =
h
3
a
√
3
h =
2
L = 3a
25 kwi 20:31
>: !!!! POMOCY !!!! :< :
Nie rozumiem
25 kwi 20:42